FR

Nieuwsbrief oktober 2016

17 oktober 2016 door

Deel van het appel-assortiment

Deel van het appel-assortiment

Proefdag van gezond fruit boordevol vitamines : 15 en 22 oktober

Beste klant,
Heb je plannen om dit najaar fruitbomen aan te planten?
Op zaterdag 15 en 22 oktober kan je bij ons terecht voor alle nodige info en krijg je de mogelijkheid om een uitgebreid assortiment appels (80-tal) en peren (30-tal) te proeven.
Speciale aandacht gaat dan ook naar goede bestuivers en we geven u graag inlichtingen over de verschillende onderstammen die de groeikracht van de boom bepalen. Foto van een deel van ons appel-assortiment.
Koen en Steven De Bock op de stand van Boomkwekerij De Bock

Koen en Steven De Bock op de stand van Boomkwekerij De Bock

Goud in Beervelde

Tijdens de tuindagen van Beervelde haalde onze stand alweer de hoogste bekroning !

De jury kende ons een gouden lint toe voor de kwaliteit en de presentatie van de planten (mooi assortiment van Caryopteris, Hydrangea’s, Echinacea’s, Japanse esdoorns) en het uitwerken van het thema (dit jaar Canada).

Al deze planten kan je ook op onze kwekerij komen bewonderen.

Foto van Koen en Steven De Bock.

Foto van de stand van Boomkwekerij De Bock met veel interesse voor de fruit-soorten.

 

Ook veel interesse voor de fruit-soorten op de stand van Boomkwekerij De Bock

Ook veel interesse voor de fruit-soorten op de stand van Boomkwekerij De Bock

Ook jouw vraag verdient een antwoord !

 

‘Mijn petekindje is binnenkort 1 jaar en wordt gedoopt. Ik zou hem graag een jonge boom cadeau geven die kan geplant worden in hun tuin zodat ze samen kunnen uitgroeien. Kan ik bij jullie een heel jonge (en dus nog kleine) boomsoort kopen. Een berk bvb? En zo ja, is dat gewoon af te halen bij jullie in de winkel of moet dat besteld worden? Het is immers al voor zondag...’
Ons antwoord :

Beste,

Wij hebben inderdaad heel veel soorten bomen hier direct beschikbaar (die je zo kan meenemen) voor zowel een grote tuin (bv een linde of een eik of een tamme kastanje...) als voor een kleine tuin (bv een Parrotia persica of een krenteboompje of een zijdeboom of een fruitboom...). Kom gerust eens kijken !

Andere klant stuurt ons het bericht :

'Ik ben momenteel mijn tuin van 3are aan het inrichten als eet-tuin. Graag zou ik ongeveer 7 halfstam fruitbomen en zeker nog eens zoveel geleide fruitbomen langs de zijkant van onze tuin willen zetten. Ook verschillende bessenstruiken zou ik willen plaatsen. Op jullie website vind ik vele soorten maar ik zou graag jullie advies willen vragen. Kom ik gewoon langs bij jullie en vraag ik advies ter plaatse of kan ik een afspraak maken?’
Ons antwoord :

Beste,

Wij geven je zeer graag uitleg en advies over onze fruitbomen en leibomen. Gelieve ons te mailen (of telefoneren kan ook) voor een afspraak met één van onze fruitspecialisten.

tuin gelegen in Zweden (poolcirkel)aangelegd met planten van Boomkwekerij De Bock

tuin gelegen in Zweden (poolcirkel)aangelegd met planten van Boomkwekerij De Bock

Een gelukkige klant uit het hoge noorden...

'Wij hebben bij jullie héél wat planten aangekocht voor het 'Hoge Noorden' in Zweden (Poolcirkel). Verleden winter is het daar, waar wij ons bevinden ; een uiterst strenge winter geweest met een t° van -35°C. De hydrangea paniculata's hebben een prachtig resultaat gegeven met reuze bloemen. De Hemerocallis : alle oranje-gele hebben de winter doorstaan. Mensen kwamen langs en namen foto's en geraakten er niet over uitgepraat dat het toch mogelijk is om daar, in die streek een bloementuin aan te leggen. Onze appelbloom : Transparant Blanche die we er als test hebben aangeplant heeft ons 30 appelen opgebracht, oudere mensen die er geboren zijn hadden nooit in hun leven daar een appel zien groeien en geraakten er niet over uitgepraat dat ze een appel hadden gegeten die daar terplekke was gegroeid ! Volgend jaar in Mei zouden we ons graag nog, bij jullie, een paar Iris Siberica willen aanschaffen en ook nog een aantal Hydrangea’s Wim’s Red. Zoals jullie op onze foto’s kunnen zien is er nu waar vroeger alleen maar gras, een paar dennen en schoenlapperplant groeiden, een mooie tuin ontstaan die de barre koude heeft doorstaan. Hartelijk dank voor al de goede raad die wij bij jullie hebben gekregen bij het kiezen en aankopen van onze beplanting.

Met vriendelijke groet, Jacqueline Dewitte-Leroy'

Foto van de tuin aan de poolcirkel aangelegd met planten van Boomkwekerij De Bock

 
Tot binnenkort !

Het hele team van Boomkwekerij De Bock

Pelikaanstraat 89  9700 Oudenaarde-Nederename - Tel 055/30.24.80

www.planten-debock.be

info@planten-debock.be