FR

Vaak gestelde vragen

Wisteria bloeit niet

‘Waarom bloeit de blauwe regen (Wisteria) in mijn tuin niet?’ is een veelgestelde vraag op onze kwekerij.
De voornaamste reden daarvoor ligt in de oorsprong van uw plant. Wisteria’s kunnen vermeerderd worden via enten of via zaad. Het grootste probleem is dat veel Wisteria’s in de handel vermeerderd zijn uit zaad. Indien uw plant een zaailing is kan het tot 20 jaar duren vooraleer de eerste bloemen verschijnen. Let er dus op, bij de aankoop van uw plant, dat de ent zichtbaar is! Die ent moet afkomstig zijn van goede, rijkbloeiende moederplanten. Dit is het geval voor alle Wisteria's op onze kwekerij. Zolang uw blauwe regen niet bloeit, is het niet aan te raden de plant in te snoeien, omdat daardoor de groei teveel aangewakkerd wordt. De plant mag ook niet bemest worden. Alle factoren die de groei bevorderen stellen immers de bloei uit.

Je eigen druivenoogst

Vitis vinifera 'Black Alicante'

Vitis vinifera 'Black Alicante'

Heeft u een zonnige plek in de tuin, of een nog onbedekte muur die op het oosten of zuiden is gericht? De ideale plek voor een wijnstok!
Wij bieden een aantal druivenrassen aan die bijzonder geschikt zijn voor ons klimaat. Ze zijn niet tot weinig gevoelig voor de gevreesde meeldauw en leveren vanaf september een mooie oogst zoete druiven op.
Onder de blauwe druiven is Vitis vinifera 'Glorie van Boskoop' (Boskoops Glory) de meest gekende. Ook zeer gezond en productief is 'Black Alicante' (zie foto).
Een wel heel bijzondere wijnstok is 'Roland', een 'vondeling' uit de streek van Oudenaarde die enkel door ons wordt vermeerderd en verkocht. De wijnstok is ziekteresistent en levert een massale oogst witte muskaatdruiven op. De vruchten zijn niet alleen bijzonder smakelijke eetdruiven, maar ook zeer geschikt om er (zoete muskaat)wijn van te maken.
Kortom, een echte succesplant!

Probeer eens een vijg

Ficus carica

Ficus carica

In tegenstelling tot wat heel wat mensen denken is het kweken van vijgen in ons klimaat niet moeilijk. De vijgenplant of Ficus carica is sterk en heeft weinig zorg nodig. Mits beschermd tegen de noordenwind zal de plant 's winters tot -15 graden overleven en elk jaar één tot twee keer smakelijke vruchten opleveren. De vijg heeft droge, goed gedraineerde grond nodig maar nauwelijks mest. Hij doet het ook goed in een pot en oogt bijzonder fraai op het terras!
In de herfst dragen de vijgenplanten in onze kwekerij volop vruchten; het zijn immers tweemaal dragende rassen. Een mooie blikvanger voor uw terras of tuin!